De beste adviezen voor hulp bij angst en paniekaanvallen

Ben jij op zoek naar hulp bij angst en paniekaanvallen? 

Ben je op zoek naar hulp bij angst en paniekaanvallen? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Angst- en paniekaanvallen kunnen een grote invloed hebben op iemands leven. Angst kan leiden tot problemen met concentratie, slapen en sporten. Het kan ook van invloed zijn op iemands vermogen om te werken of naar school te gaan. Paniekaanvallen kunnen ertoe leiden dat iemand zich flauw, duizelig of pijn op de borst voelt. Ze kunnen ook het gevoel hebben dat ze een hartaanval krijgen.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Als je worstelt met angst- of paniekaanvallen, zijn hier een paar tips die kunnen helpen 1. Praat met iemand die het begrijpt. Het kan heel nuttig zijn om met iemand te praten die begrijpt wat u doormaakt en die u steun en advies kan geven. Dit kan een vriend, familielid, therapeut, arts of geestelijk verzorger zijn 2. Identificeer uw triggers. Welke situaties of gebeurtenissen triggeren uw angst- of paniekaanvallen? Als u eenmaal weet wat uw triggers zijn, probeer ze dan te vermijden als dat mogelijk is. Als u ze niet kunt vermijden, probeer uzelf dan mentaal en emotioneel voor te bereiden voordat u de situatie ingaat 3. Blijf in het huidige moment.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Als je een angst- of paniekaanval voelt opkomen, probeer dan het volgende te doen: -Haal een paar keer diep adem en kalmeer jezelf. - Herinner uzelf eraan dat het gevoel voorbij zal gaan en dat u er wel doorheen zult komen. -Leid uzelf af door u op iets anders te concentreren. -Praat met iemand die u vertrouwt over hoe u zich voelt. - Zoek professionele hulp als de aanvallen hevig zijn of vaak voorkomen.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Er zijn een aantal dingen die gedaan kunnen worden om angst- en paniekaanvallen te helpen verminderen. Sommige veranderingen in levensstijl, zoals regelmatig bewegen en een gezond dieet, kunnen helpen. Vermindering van stress door het aanleren van ontspanningstechnieken of meditatie kan ook nuttig zijn. Daarnaast zijn er een aantal medicijnen die effectief kunnen zijn bij de behandeling van angst- en paniekaanvallen. Voor sommige mensen kan therapie ook een optie zijn. Werken met een therapeut kan u helpen om de gedachten en gedragingen die bijdragen aan uw angst te identificeren en aan te pakken.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij angst en paniekaanvallen

Heb jij nog een vraag over angst en paniekaanvallen?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding