De beste adviezen voor hulp bij hartstilstand

Ben jij op zoek naar hulp bij hartstilstand? 

Ben je op zoek naar hulp bij hartstilstand? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Een hartstilstand is een plotselinge, onverwachte stopzetting van het hart. Wanneer dit gebeurt, stopt de bloedtoevoer naar de hersenen en andere organen. Dit kan de dood tot gevolg hebben als het niet binnen enkele minuten wordt behandeld.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Als iemand een hartstilstand heeft, is het belangrijk onmiddellijk 112 te bellen en te beginnen met reanimeren. Om een volwassene te reanimeren, controleert u eerst of de plek veilig is en controleert u vervolgens of er tekenen van leven zijn door te controleren of de persoon ademt of hoest. Als de persoon niet ademt of hoest, begin dan met hartmassage door uw handpalmen op het midden van de borstkas van de persoon te plaatsen en minstens 2 centimeter naar beneden te duwen met een snelheid van 100-120 compressies per minuut. Terwijl u hartmassage geeft, moet u iemand anders 911 laten bellen en een automatische externe defibrillator (AED) laten halen als er een beschikbaar is. Volg bij het gebruik van een AED de aanwijzingen op het apparaat.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om een hartstilstand te helpen voorkomen, of in ieder geval uw risico zo klein mogelijk te maken. Zeg nee tegen roken en ja tegen dagelijkse lichaamsbeweging. Een gezond dieet en een gezond gewicht zijn ook belangrijk. Maar soms kan een hartstilstand toch gebeuren, ondanks al onze inspanningen. Als u getuige bent van iemand met een hartstilstand, zijn er een paar dingen die u kunt doen om te helpen. Ten eerste, bel onmiddellijk 911. Begin vervolgens met reanimeren als u weet hoe dat moet. Als de persoon niet reageert en geen automatische externe defibrillator (AED) heeft, ga dan door met reanimeren totdat professionele hulp arriveert. Als de persoon wel een AED heeft, gebruik die dan volgens de instructies en ga door met reanimeren tot er hulp komt.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Als u of iemand om wie u geeft een hartstilstand heeft gehad, kan counseling een waardevol hulpmiddel zijn om u aan de nieuwe realiteit aan te passen. Het kan u helpen uw gevoelens te verwerken en de uitdagingen te overwinnen die met deze aandoening gepaard gaan. Counseling kan ook steun bieden aan familieleden en dierbaren die door een hartstilstand getroffen zijn.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij hartstilstand

Heb jij nog een vraag over hartstilstand?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding