Ben je op zoek naar hulp bij epilepsie aanval? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.
Hulp bij
Epilepsie is een chronische neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door steeds terugkerende, niet uitgelokte aanvallen. Een aanval is een plotselinge abnormale elektrische ontlading van een groep hersencellen Tijdens een aanval kunnen er veranderingen optreden in beweging, gedrag, gevoel en/of bewustzijn.Epilepsie kan op elke leeftijd optreden, maar begint meestal tijdens de kindertijd of adolescentie In veel gevallen is de precieze oorzaak van epilepsie onbekend. Wel is bekend dat bepaalde aandoeningen het risico op het ontwikkelen van epilepsie vergroten, zoals: Veranderde ontwikkeling van de hersenen Hoofdletsel Familiegeschiedenis van epilepsie Hersenoperatie Beroerte Bepaalde infectieziekten Epileptische aanvallen variëren sterk in soort en ernst.
Advies #1
Als u of iemand die u kent epilepsie heeft, is het belangrijk om te weten wat u moet doen tijdens een aanval. Hier zijn enkele tips: 1. Blijf kalm. Het kan beangstigend zijn om een aanval mee te maken, maar het is belangrijk om te proberen kalm te blijven. Als u in paniek bent, probeer dan langzaam en diep adem te halen. 2. Probeer de aanval niet te stoppen. Als een aanval eenmaal begint, kunt u niets meer doen om hem te stoppen. Weersta de drang om te proberen de persoon vast te houden of iets in zijn mond te stoppen (zoals een lepel of uw vingers). Deze dingen kunnen de persoon die de aanval heeft juist pijn doen. 3. Maak het gebied rond de persoon vrij.
Advies #2
Als u of iemand die u liefheeft epilepsie heeft, is het belangrijk om te weten wat u moet doen tijdens een aanval. Aanvallen kunnen beangstigend zijn, maar er zijn dingen die u kunt doen om te helpen. Ten eerste, probeer kalm te blijven. Het is belangrijk om niet in paniek te raken tijdens een aanval. Indien mogelijk, leidt u de persoon voorzichtig weg van gevaarlijke voorwerpen of situaties. Als hij bijvoorbeeld in de buurt van een fornuis of een andere vuurbron is, moet u hem daar weghouden. Denk er vervolgens aan dat een aanval vaak snel voorbij is. Het is belangrijk dat u bij de persoon blijft tot de aanval voorbij is en hij genoeg hersteld is om veilig naar huis of naar zijn bestemming terug te keren.
Advies #3
Als u epilepsie heeft, kunt u het beste met uw arts samenwerken om een goed behandelplan op te stellen met medicatie, veranderingen in levensstijl en strategieën om aanvallen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat u moet doen tijdens een aanval en de verschillende soorten aanvallen te begrijpen, zodat u kunt zien wanneer er een optreedt. Met de juiste behandeling en zelfzorg zijn veel mensen met epilepsie in staat om een volwaardig en gezond leven te leiden. Hier volgen enkele tips voor het omgaan met uw aandoening: 1. Werk samen met uw arts om de juiste medicatie of combinatie van medicatie voor u te vinden.
Unknown
Stuur uw vraag dan hier voor ons: