De beste adviezen voor hulp bij heimwee

Ben jij op zoek naar hulp bij heimwee? 

Ben je op zoek naar hulp bij heimwee? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Heimwee is het gevoel van eenzaamheid en heimwee dat mensen ervaren als ze weg zijn van huis. Heimwee kan door verschillende dingen worden uitgelokt, bijvoorbeeld door op een nieuwe plek te zijn, een nieuwe baan te zoeken of naar school te gaan. Heimwee gaat vaak gepaard met gevoelens van heimwee, dat wil zeggen dat mensen veel spijt hebben van hun vertrek van huis. Symptomen van heimwee kunnen zijn: angst, depressie, slapeloosheid en concentratieproblemen. Hoewel het normaal is om enige mate van heimwee te hebben wanneer je van huis weg bent, kan ernstige heimwee de dagelijkse activiteiten en het plezier in het leven belemmeren.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

probeer bezig te blijven. Zo kun je het gemis van thuis wat uit je hoofd zetten en voorkomen dat je je te druk of te verveeld voelt. Ten tweede, zorg ervoor dat je in contact blijft met je dierbaren thuis. Of dit nu is door middel van sms'jes, Facetime gesprekken, e-mails of sociale media, in contact blijven kan je helpen om je dichter bij huis te voelen en wat van het verlangen dat je momenteel ervaart te verlichten. Probeer tot slot in je huidige omgeving dingen te vinden die je aan thuis doen denken.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je heimwee te verlichten terwijl je weg bent van de universiteit. Probeer je om te beginnen te richten op de positieve aspecten van het weg zijn van huis. Maak gebruik van het feit dat je nu de vrijheid hebt om nieuwe mensen te leren kennen. Vul je dagen met activiteiten die je interesseren en maak nieuwe vrienden. Als je je erg down voelt, bel dan een vriend of familielid thuis op, of kijk zelfs naar oude foto's om je humeur op te krikken. Probeer daarnaast zo druk mogelijk te blijven zodat je niet te veel tijd hebt om aan thuis te denken. Maar wees ook niet bang om af en toe een pauze te nemen en alleen op je kamer te ontspannen.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om met heimwee om te gaan, verschilt per persoon. Enkele algemene tips die kunnen helpen zijn echter - Maak een lijst van dingen die je gelukkig maken en/of je aan thuis doen denken, en probeer elke dag ten minste één ding van die lijst te doen. - Praat regelmatig met je vrienden en familie thuis, of zoek anderen die ook heimwee hebben, zodat je elkaar kunt steunen. - Houd een dagboek bij waarin u uw gedachten en gevoelens over heimwee (zowel goede als slechte) opschrijft.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij heimwee

Heb jij nog een vraag over heimwee?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding