De beste adviezen voor hulp bij hooggevoeligheid

Ben jij op zoek naar hulp bij hooggevoeligheid? 

Ben je op zoek naar hulp bij hooggevoeligheid? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Hooggevoeligheid is een term die wordt gebruikt om mensen te beschrijven die emotioneel en mentaal meer worden beïnvloed door hun omgeving. Hoogsensitieve mensen worden vaak beschreven als "empaten" omdat ze de emoties van anderen zo scherp kunnen aanvoelen. Zij kunnen ook creatiever, intuïtiever en meer in zichzelf gekeerd zijn dan mensen die niet hoogsensitief zijn. Hooggevoeligheid heeft zowel positieve als negatieve aspecten. Aan de ene kant kan hooggevoeligheid een bron van grote creativiteit en inzicht zijn. Anderzijds kan het ook leiden tot gevoelens van overweldiging en angst bij hoogsensitieve mensen die voortdurend gebombardeerd worden door prikkels uit hun omgeving.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Hooggevoeligheid is een eigenschap die steeds meer wordt erkend en geaccepteerd door de maatschappij. Hier zijn wat tips als je denkt dat je misschien een hooggevoelig persoon bent 1. Wees strategisch in het omgaan met anderen. Vermijd grote mensenmassa's, lawaaierige omgevingen of alles wat overweldigend aanvoelt. Blijf bij kleinere groepen of één-op-één interactie. 2. Zorg voor voldoende rust en ontspanning. Hoogsensitieve mensen raken gemakkelijk overprikkeld en hebben voldoende tijd nodig om te verjongen. Dat kan betekenen dat u een langere lunchpauze neemt, gaat wandelen in de natuur, tijd doorbrengt met lezen of luistert naar kalmerende muziek 3. Stel grenzen als dat nodig is.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

1. Eer je behoeften. Wanneer je in een wereld leeft die je vertelt dat je "harder" moet worden en "moet stoppen met zo gevoelig te zijn", kan het moeilijk zijn om te onthouden dat je je eigen behoeften moet respecteren. Maar als je wilt gedijen als een hooggevoelig persoon, is het cruciaal dat je precies dat doet. Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt, dat je tijd voor jezelf vrijmaakt en dat je voeding eet die je lichaam voedt. 2. Creëer een heilige ruimte. Als hooggevoelig persoon is het belangrijk dat je ruimtes in je leven creëert waar je je veilig en gekoesterd kunt voelen.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Counseling voor hooggevoeligheid kan mensen die hooggevoelig zijn helpen hun eigenschap te begrijpen en hoe het hen beïnvloedt, copingmechanismen te leren om met de uitdagingen om te gaan die met hooggevoeligheid gepaard gaan, en in contact te komen met andere personen die soortgelijke ervaringen hebben. Hoogsensitieve mensen hebben vaak het gevoel dat ze "anders" zijn dan anderen, en ze begrijpen misschien niet waarom ze anders reageren op dingen of waarom ze zich zo diep voelen. Counseling kan helpen om hen in contact te brengen met andere mensen die hun ervaringen delen en kan een gevoel van begrip en steun geven. Het kan hen ook helpen copingmechanismen te leren om met de uitdagingen om te gaan die met hoogsensitiviteit gepaard gaan.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij hooggevoeligheid

Heb jij nog een vraag over hooggevoeligheid?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding