Ben je op zoek naar hulp bij huiselijk geweld? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.
Hulp bij
De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) definieert huiselijk geweld als "een patroon van gewelddadig gedrag door een of beide partners in een intieme relatie" Dit kan fysiek, emotioneel, financieel of seksueel misbruik zijn Er zijn veel factoren die ertoe kunnen bijdragen dat iemand in een gewelddadige relatie blijft. Voorbeelden zijn het gevoel te weinig middelen of steun te hebben, bang te zijn voor represailles van de mishandelaar, de kinderen niet van streek te willen maken, te hopen dat de situatie zal verbeteren, of te geloven dat zij het misbruik op de een of andere manier verdienen Het is belangrijk om te onthouden dat niemand het verdient om mishandeld te worden, ongeacht de omstandigheden. Als je in een gewelddadige relatie zit, zoek dan alsjeblieft hulp.
Advies #1
Er zijn veel verschillende vormen van huiselijk geweld, maar de meest voorkomende vorm is lichamelijk geweld. Als u lichamelijk wordt mishandeld door uw partner, is het belangrijk om meteen hulp te zoeken. Hier zijn enkele tips over hoe u veilig kunt blijven en hulp kunt krijgen: 1. Vertel iemand die je vertrouwt wat er gebeurt. Het kan moeilijk zijn om te praten over wat er gebeurt, maar het is belangrijk om het iemand te vertellen die je kan steunen en beschermen. 2. Maak een veiligheidsplan. Dit plan moet zaken bevatten zoals een veilige plek waar je heen kunt gaan als je snel weg moet, een ingepakte tas klaar hebben staan, en geld hebben gespaard voor het geval je plotseling weg moet. 3. Zoek professionele hulp.
Advies #2
Als u zich in een situatie van huiselijk geweld bevindt, zoek dan hulp. U kunt de nationale hotline voor huiselijk geweld bellen op 1-800-799-SAFE (7233) of TTY 1-800-787-3224. Er zijn veel dingen die je kunt doen om jezelf veilig te houden als je in een gewelddadige relatie zit. Hier zijn enkele tips: * Maak een veiligheidsplan. Dit is een plan waarin staat wat je gaat doen als je je in een onveilige situatie bevindt. Je veiligheidsplan moet zaken bevatten zoals waar je terecht kunt voor hulp, met wie je contact kunt opnemen, en wat je moet doen als de mishandelaar achter je aankomt.
Advies #3
Counseling voor huiselijk geweld is een vorm van therapie die mensen helpt die in een gewelddadige relatie zitten. De hulpverlener werkt met de persoon samen om de cyclus van misbruik vast te stellen en helpt hem manieren te vinden om zich ervan te bevrijden. De hulpverlener zal ook werken om de persoon te helpen in de toekomst gezonde relaties op te bouwen.
Unknown
Stuur uw vraag dan hier voor ons: