De beste adviezen voor hulp bij misofonie

Ben jij op zoek naar hulp bij misofonie? 

Ben je op zoek naar hulp bij misofonie? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Misofonie is een aandoening waarbij iemand sterk reageert op specifieke geluidstriggers. Het wordt ook wel selectief geluidsgevoeligheidssyndroom (4) en auditieve overgevoeligheid (5) genoemd. Mensen met misofonie omschrijven het vaak als wanneer "bepaalde geluiden hen onmiddellijk in woede of paniek brengen" (1). Het is anders dan fonofobie, wat een angst voor hard geluid is. En hoewel het pas onlangs een naam heeft gekregen, wordt verondersteld dat misofonie een wijdverbreid ervaren fenomeen is (2) Er is nog niet veel bekend over misofonie, maar onderzoekers denken dat het waarschijnlijk neurologisch is.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Als u lijdt aan misofonie, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw symptomen te verlichten. Ten eerste is het belangrijk om triggers zo veel mogelijk te vermijden. Dit kan betekenen dat u plaatsen moet vermijden waar mensen eten of geluiden maken die u storen. Als u de triggers niet volledig kunt vermijden, probeer dan oordopjes of een koptelefoon te dragen om het geluid te helpen dempen. Misschien wilt u zich ook met iets anders bezighouden, zoals lezen of naar muziek luisteren, wanneer u met een trigger wordt geconfronteerd Naast het vermijden van triggers kan het ook helpen om verschillende soorten therapie te proberen. Cognitieve gedragstherapie (CGT) blijkt bijzonder effectief te zijn bij de behandeling van misofonie.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Er zijn een paar dingen die mensen kunnen doen om te proberen de effecten van misofonie te verlichten. Een daarvan is het instellen van triggervrije zones, waar de persoon met misofonie naartoe kan gaan om triggers te vermijden. Dit kan betekenen dat ze een stille kamer in hun huis moeten inrichten waar ze zich kunnen terugtrekken als ze rust en stilte nodig hebben. Het kan ook betekenen dat er tijden worden afgesproken waarop anderen in het huishouden geen lawaai maken - bijvoorbeeld tijdens dutjes of 's avonds nadat de persoon met misofonie naar bed is gegaan. Een andere nuttige tip is om te proberen de persoon met misofonie langzaam bloot te stellen aan zijn triggers.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Als u aan misofonie lijdt, weet u hoe slopend het kan zijn. U kunt het gevoel hebben dat u voortdurend op scherp staat, geïrriteerd door zelfs het geringste geluid. Misofonie kan het moeilijk maken om met anderen om te gaan, en kan zelfs leiden tot depressie en angst. Gelukkig zijn er dingen die u kunt doen om met misofonie om te gaan. Hier zijn enkele tips: 1. Vermijd triggersituaties. Als bepaalde geluiden uw misofonie triggeren, doe dan uw best om ze te vermijden. Dit kan betekenen dat u een restaurant moet verlaten als iemand luid aan het eten is, of dat u een vriend moet vragen geen luide koptelefoon op te hebben. 2. Gebruik een geluidsonderdrukkende koptelefoon of oordopjes.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij misofonie

Heb jij nog een vraag over misofonie?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding