De beste adviezen voor hulp bij paniekaanvallen

Ben jij op zoek naar hulp bij paniekaanvallen? 

Ben je op zoek naar hulp bij paniekaanvallen? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Voor sommige mensen kan een paniekaanval aanvoelen alsof ze een hartaanval krijgen. Dit komt doordat de natuurlijke vecht- of vluchtreactie van het lichaam wordt geactiveerd tijdens een paniekaanval. De vecht- of vluchtreactie is een manier van ons lichaam om ons voor te bereiden op het vluchten voor gevaar of het afweren van een aanvaller. Wanneer de vecht- of vluchtreactie wordt geactiveerd, geeft het lichaam adrenaline en andere stresshormonen af in de bloedstroom. Deze hormonen zorgen ervoor dat de hartslag toeneemt, de ademhaling sneller gaat en de bloeddruk hoger wordt. Zij veroorzaken ook verschillende andere veranderingen in het lichaam, zoals verwijding van de pupillen en het vrijkomen van glucose uit opslagplaatsen in het lichaam.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Er zijn een paar dingen die kunnen helpen als je een paniekaanval hebt. Sommige mensen vinden het nuttig om langzaam en diep adem te halen en zich te concentreren op het uittellen van elke ademhaling. Anderen vinden het nuttig om een rustige plaats of situatie te visualiseren. Het kan ook nuttig zijn om jezelf af te leiden van de aanval door iets te doen dat je geest bezighoudt en je aandacht afleidt van de angst of bezorgdheid die je voelt. Je kunt bijvoorbeeld in een dagboek schrijven, naar muziek luisteren of je concentreren op een taak die je moet doen. Tot slot is het belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat de aanval uiteindelijk zal eindigen en dat je je beter zult voelen als dat eenmaal gebeurd is.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Als je last hebt van paniekaanvallen, weet je hoe slopend ze kunnen zijn. U kunt het gevoel hebben dat u de controle verliest, dat u doodgaat of dat de wereld vergaat. Paniekaanvallen zijn ongelooflijk beangstigend en kunnen het moeilijk maken om in het dagelijks leven te functioneren Maar er is hoop! Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw symptomen te verlichten en de frequentie van paniekaanvallen te verminderen. Hier zijn een paar tips: 1. Begrijp wat uw paniekaanvallen triggert. Als u kunt achterhalen wat uw paniekaanvallen uitlokt, kunt u die triggers soms helemaal vermijden.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

1. Haal eens diep adem. 2. Probeer je te concentreren op je omgeving en wat er op dat moment gebeurt. 3. Herinner jezelf eraan dat de aanval uiteindelijk zal afnemen. 4. Leid uzelf af met iets anders totdat dat gebeurt. 5. Zoek professionele hulp als de aanvallen steeds vaker voorkomen of invalideren.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij paniekaanvallen

Heb jij nog een vraag over paniekaanvallen?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding