De beste adviezen voor hulp bij stoppen met roken

Ben jij op zoek naar hulp bij stoppen met roken? 

Ben je op zoek naar hulp bij stoppen met roken? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Verrassend genoeg beseffen veel mensen niet hoe belangrijk het is om te stoppen met roken, totdat ze proberen te stoppen en ontwenningsverschijnselen ervaren. Voor sommigen kunnen deze ontwenningsverschijnselen zo ernstig zijn dat ze het snel opgeven en opnieuw beginnen te roken. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat stoppen met roken een van de moeilijkste dingen is die iemand kan doen, omdat nicotine een van de meest verslavende stoffen is die de mens kent. Nicotineverslaving is in die zin vergelijkbaar met drugsverslaving dat het de chemie van de hersenen verandert en het voor iemand heel moeilijk maakt om te stoppen met het gebruik van sigaretten, ook al wil hij of zij stoppen. Naast de lichamelijke verslaving zijn er ook sterke gedragsmatige en psychologische componenten aan het roken.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

De beste manier om te stoppen met roken is met een combinatie van counseling en medicatie. De meeste rokers die op eigen houtje proberen te stoppen zonder enige vorm van hulp of bijstand, zullen meestal binnen de eerste week falen. Counseling kan rokers de steun bieden die ze nodig hebben om gemotiveerd te blijven en op het goede spoor te blijven, terwijl medicijnen zoals nicotinevervangers of stoppen-met-roken-pillen kunnen helpen bij het verlichten van enkele ontwenningsverschijnselen die het stoppen zo moeilijk maken. Als u wilt proberen te stoppen met roken, bespreek dan met uw arts wat voor u de beste aanpak is.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het stoppen met roken gemakkelijker te maken. Hier zijn een paar tips: 1. Zoek een reden om te stoppen. Dit kan voor uw gezondheid zijn, voor uw gezin, of gewoon omdat u geld wilt besparen. Een sterke motivatie zal u helpen om op het goede spoor te blijven. 2. Praat met uw arts over stoppen met roken. Hij of zij kan u voorzien van middelen en advies over hoe u succesvol kunt stoppen met roken Uw arts kan u ook medicijnen voorschrijven die u helpen bij ontwenningsverschijnselen, zoals nicotinevervangende therapie (NRT). 3. Maak een plan.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Er zijn veel verschillende manieren om te stoppen met roken, maar het belangrijkste is om iets te vinden dat voor jou werkt. Sommige mensen proberen cold turkey te stoppen, terwijl anderen nicotinevervangende therapie of medicijnen als Champix of Zyban gebruiken. Welke methode u ook kiest, het is belangrijk dat u steun krijgt van familie en vrienden, en dat u positief en gemotiveerd blijft. U kunt ook lid worden van een steungroep of chatten met andere rokers die proberen te stoppen.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij stoppen met roken

Heb jij nog een vraag over stoppen met roken?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding