De beste adviezen voor hulp bij verslikken

Ben jij op zoek naar hulp bij verslikken? 

Ben je op zoek naar hulp bij verslikken? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Verstikking treedt op wanneer een vreemd voorwerp, vaak voedsel, vast komt te zitten in de keel en de luchtwegen blokkeert. De persoon heeft moeite met ademhalen en kan hoesten of kokhalzende geluiden maken. Als het voorwerp niet wordt losgemaakt, kan dit leiden tot verstikking en de dood. Verstikking kan worden voorkomen door bekende risicofactoren te vermijden, zoals eten terwijl men is afgeleid, het eten niet goed kauwen en alcohol drinken voor het eten. Als iemand zich begint te verslikken, moet hij onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. De behandeling bestaat meestal uit een poging om het voorwerp los te maken met zachte slagen in de rug, indien nodig gevolgd door een stoot in de buik.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Er zijn een paar verschillende tips die u kunnen helpen als u merkt dat u zich verslikt. Ten eerste moet u proberen kalm te blijven en uw hoofd leeg te maken, zodat u zich kunt concentreren op wat u moet doen. Als de blokkade in uw luchtweg zit, moet u die zo snel mogelijk losmaken. Eén manier om dit te doen is door de Heimlich manoeuvre op uzelf uit te voeren door uw handen omhoog in uw buik te duwen, net onder uw ribben. U kunt ook proberen een aantal keren hard en krachtig te hoesten om te proberen de verstopping op te heffen. Als geen van deze methoden werkt, moet u misschien 112 bellen voor hulp. Onthoud dat verstikking een medisch noodgeval is, dus aarzel niet om professionele hulp in te schakelen als dat nodig is.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Verstikking is een enge ervaring, maar het is belangrijk om kalm te blijven en een aantal eenvoudige stappen te volgen. Probeer eerst te hoesten - dit kan vaak het voorwerp losmaken dat de obstructie veroorzaakt. Als hoesten niet werkt, neem dan onmiddellijk contact op met de hulpdiensten en begin met reanimeren als u daarvoor bent opgeleid.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Als u merkt dat u zich verslikt, is het eerste wat u moet doen proberen kalm te blijven. In veel gevallen is verslikken gewoon een kwestie van uw keel schrapen of het vreemde voorwerp ophoesten. Als u het voorwerp echter niet zelf kunt losmaken, zijn er een paar dingen die u kunt doen. Ten eerste, probeer voorover te leunen en krachtig te hoesten. Dit kan helpen om uw luchtwegen vrij te maken en u gemakkelijker te laten ademen. Als dit niet werkt, probeer dan uw buikspieren te gebruiken om een Heimlich-manoeuvre uit te voeren.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij verslikken

Heb jij nog een vraag over verslikken?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding