Ben je op zoek naar hulp bij verwaarlozing? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.
Hulp bij
Verwaarlozing is het niet geven van aandacht aan iemand of iets dat aandacht nodig heeft. Het kan opzettelijk of onopzettelijk zijn. Opzettelijke verwaarlozing kan te wijten zijn aan apathie, luiheid of wreedheid. Onopzettelijke verwaarlozing kan te wijten zijn aan onwetendheid, onervarenheid of onvoorzichtigheid.
Advies #1
Een tip voor verwaarlozing zou zijn om een vriend of familielid om steun te vragen. Het kan moeilijk zijn om dingen alleen aan te pakken, en als je iemand hebt om mee te praten, kan dat een groot verschil maken. Praten over wat er aan de hand is en onze gevoelens luchten kan ons helpen ons meer in controle te voelen en gemotiveerd om voor onszelf te zorgen. Een andere tip zou zijn om professionele hulp te zoeken. Soms is het handig om een buitenstaander te hebben die ons helpt dingen duidelijker te zien. Een therapeut kan steun, begeleiding en hulpmiddelen bieden die kunnen helpen bij het herstel van verwaarlozing.
Advies #2
1. Zorg voor een routine. Als u een vaste routine heeft, is het makkelijker om dingen te onthouden. Probeer elke dag tijd te reserveren voor taken die u verwaarloost, en houd u zo goed mogelijk aan dat schema. 2. Maak een lijst van wat er gedaan moet worden. Dit houdt u georganiseerd en zorgt ervoor dat niets wordt vergeten. Het kan ook helpen om taken te groeperen, zodat u ze gemakkelijker kunt onthouden en afmaken. 3. Zoek iemand anders die kan helpen met de taak of taken. Soms is het handig om een deel van de verantwoordelijkheid voor het verwaarlozen van taken aan iemand anders te delegeren om de last wat te verlichten.
Advies #3
Als u vermoedt dat u wordt verwaarloosd, zijn er een paar dingen die u kunt doen: 1. Praat met je ouders of een andere volwassene die je vertrouwt over wat er aan de hand is. Misschien zijn ze zich er niet van bewust dat ze je verwaarlozen en zijn ze bereid om hun gedrag te veranderen. 2. Zoek contact met een steungroep of therapeut die je kan helpen om te gaan met de emotionele gevolgen van verwaarlozing en die je kan helpen om hiermee om te gaan. 3. Maak een veiligheidsplan voor het geval het erger wordt. Dit kan inhouden dat u een familielid of vriend hebt waar u naartoe kunt gaan als de situatie escaleert, dat u geld hebt gespaard voor noodgevallen, of dat u een noodsignaal in uw telefoon hebt geprogrammeerd.
Unknown
Stuur uw vraag dan hier voor ons: