De beste adviezen voor hulp bij vliegangst

Ben jij op zoek naar hulp bij vliegangst? 

Ben je op zoek naar hulp bij vliegangst? Dan ben je hier op het juiste plek, hier bij Hulpbij.com, helpen wij je graag op weg met verschillende vraagstukken.

Hulp bij

Vliegangst is een vorm van fobie, of irrationele angst. Naar schatting heeft ongeveer 6,5% van de bevolking enige mate van vliegangst, en het kan een zeer invaliderende aandoening zijn. Er zijn veel mogelijke oorzaken van vliegangst, maar in de meeste gevallen heeft het te maken met de angst om de controle te verliezen of neer te storten. Sommige mensen hebben ook een algemene angst voor hoogtes of afgesloten ruimtes. Hoewel er niet één "remedie" is voor vliegangst, zijn er wel veel behandelingen die kunnen helpen. Counseling en/of therapie kunnen zeer nuttig zijn, evenals medicijnen zoals anti-angstmedicijnen of bètablokkers.

Picture of Henry

Henry

Advies #1

Een van de beste tips tegen vliegangst is om u te laten voorlichten over de luchtvaart. De luchtvaart is een van de veiligste vormen van vervoer en de kans dat u tijdens het vliegen een ongeluk krijgt is zeer klein. Een andere goede tip is het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling, visualisatie en progressieve spierontspanning. Deze technieken kunnen helpen om uw lichaam en geest te kalmeren en uw angst te verminderen. Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed uitgerust bent en evenwichtig eet voor uw vlucht. Dit zal u helpen om u ontspannen en comfortabel te voelen tijdens uw reis.

Picture of Henna

Henna

Advies #2

Als u angstig of bang bent om te vliegen, bent u niet de enige. Vliegangst is zelfs een van de meest voorkomende fobieën die er zijn. Hoewel het een uitdaging kan zijn om je angsten te overwinnen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de ervaring meer beheersbaar en zelfs plezierig te maken. Hier zijn een paar tips: 1. Begrijp wat de oorzaak is van je angst. Vaak zijn mensen die bang zijn om te vliegen bang dat ze de controle verliezen, neerstorten of zich in een kleine ruimte bevinden. Als u eenmaal weet wat uw specifieke zorgen zijn, kunt u ze direct aanpakken. 2. Leer uzelf meer over vliegen.

Picture of Emma

Emma

Advies #3

Als u vliegangst heeft, kunt u dat het beste met uw arts bespreken. Er kan een medische reden zijn voor uw angst, en uw arts kan u helpen die aan te pakken. Daarnaast zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw angst te beheersen. Probeer u bijvoorbeeld te concentreren op de positieve aspecten van vliegen, zoals het feit dat het een veilige manier van reizen is. Zorg er ook voor dat u gehydrateerd blijft en een goede nachtrust hebt voor uw vlucht. En probeer, indien mogelijk, diep adem te halen en te ontspannen als de turbulentie toeslaat. Deze tips werken misschien niet voor iedereen, maar ze kunnen sommige mensen helpen hun vliegangst onder controle te houden.

Picture of Peter

Peter

Onze laatste advies bij vliegangst

Heb jij nog een vraag over vliegangst?

Stuur uw vraag dan hier voor ons:

Bekijk ook onze populaire categorieën hier:

Afvallen

Verslaving

Schulden

Opvoeding