Het creëren van een sfeervolle en stijlvolle ruimte begint vaak bij het aanpakken van de muren. Vooral een lange muur in de woonkamer kan uitdagingen met zich meebrengen. Hoe zorg je ervoor dat deze muur niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk is? Dus wil jij een lange muur aankleden in de woonkamer? Dan zijn deze tips zeker de moeite waard om eens rustig door te lezen. Omdat we ook snappen dat iedereen een andere stijl heeft, hebben we het vrij neutraal gehouden en kun je er je eigen invulling aan geven.

Planten en groen als eyecatchers

Een ideale manier om een lange muur tot leven te brengen, is door gebruik te maken van planten en groen. Zet bijvoorbeeld een mooie grote plant neer tegen de muur, of hang een aantal verschillende formaten planten aan de muur op verschillende hoogtes. Niet alleen brengt dit kleur en levendigheid naar de ruimte, maar het zorgt ook voor een gezonde en frisse atmosfeer.

Fotomuur met persoonlijke touch

Wil je jouw muur echt persoonlijk maken? Creëer dan een fotomuur met al jouw favoriete foto’s en herinneringen. Kies een aantal mooie en passende lijsten uit en ga aan de slag met het ophangen van de foto’s. Je kunt hierbij spelen met verschillende formaten en de foto’s op verschillende hoogtes plaatsen, waardoor je een speels effect creëert. Zo maak je van de muur een echte blikvanger vol met dierbare momenten.

Kunstwerken

Heb je een passie voor kunst? Dan is een lange muur in de woonkamer de perfecte plek om jouw favoriete kunstwerken tentoon te stellen. Kies één groot statement piece of ga voor verschillende kleinere kunstwerken die samen een geheel vormen. Denk hierbij aan schilderijen, fotocollages, of andere vormen van kunst die passen bij jouw smaak en interieur. Vergeet ook niet om decoratieve objecten toe te voegen, zoals mooie sculpturen of designlampen, om de muur nog meer karakter te geven.

Wandplanken

Een andere manier om een lange muur in de woonkamer interessant en praktisch te maken, is door gebruik te maken van wandplanken. Deze kunnen dienen als opbergplek voor boeken, planten, fotolijsten en andere accessoires. Kies voor een aantal planken in dezelfde stijl en plaats deze op verschillende hoogtes aan de muur. Zo ontstaat er een speels effect en heb je tegelijkertijd extra opbergruimte. Wil jij nu meer praktische tips voor wat extra opbergruimte? Kijk dan eens op allesinenrondhethuis.nl voor nog meer handige tips.

Creatief gebruik van verf en behang

Wil je graag wat meer kleur en structuur aanbrengen op de muur? Maak dan gebruik van verf of behang. Ga voor een accentkleur op de lange muur om deze te laten opvallen, of kies juist voor een subtieler patroon met behang. Met verf en behang kun je eindeloos variëren en experimenteren, waardoor je de muur helemaal naar jouw smaak kunt aankleden.

Grote spiegel

Een strategisch geplaatste grote spiegel kan wonderen doen voor een lange muur in de woonkamer. Het reflecterende oppervlak zorgt niet alleen voor extra licht in de ruimte, maar geeft ook een gevoel van ruimtelijkheid. Kies een mooie spiegel die past bij jouw interieur en hang deze op een plek waar hij goed tot zijn recht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *